30/31 jaar JOCUM Belo Horizonte

//30/31 jaar JOCUM Belo Horizonte

30/31 jaar JOCUM Belo Horizonte

Het moet alweer meer dan een jaar geleden zijn dat iemand tijdens een vergadering in zijn agenda zat te bladeren en erachter kwam dat de basis JOCUM Belo Horizonte in 2016 30 jaar bestond. Het heeft daarna even geduurd voordat er een plan kwam maar nu een jaar later (na 31 jaar) is het er dan toch van gekomen om ons 30 jarig bestaans-feest te geven. Alle huizen afzonderlijk hebben afgelopen jaar een dienst/feest gegeven en afgelopen donderdag waren wij aan de beurt.

Geke heeft de gehele “feest”dienst in elkaar gezet en dat was nog een flinke klus. Onderstaand hebben we wat foto’s zodat jullie een kleine indruk krijgen.

 

Samen met Alexandre die “casa Restauração” ook jarenlang heeft geleid toen we nog een opvanghuis waren werd er een deel van de geschiedenis verteld. In wisselende vorm spraken Alexandre en Geke en vertaalden ze elkaar naar het Portugees/Engels.

 

Er waren een aantal jongens uit de tijd van Alexandre en ons die we hadden uitgenodigd, en die tijd (geen werk of school ’s avonds) hadden om deze avond te komen. Ze vertelden wat JOCUM Belo Horizonte en “casa Restauração” voor hen had betekend.

 

Aan het einde was het natuurlijk tijd voor een taartje en priklimonade!

 

Een oud collega heeft een bak-cursus gevolgd en regelmatig naar de Braziliaanse versie van: “heel Holland/Brazilië bakt” gekeken. Zij had deze heerlijke taart gemaakt!

 

Als onderdeel van het feest hadden we in de gang foto’s opgehangen van de afgelopen jaren. Aangezien we hier ook alweer bijna 8 jaar wonen en werken was het een leuke klus om in onze oude foto’s te zoeken en alle herinneringen op te halen van de jongens die we hebben begeleid.

Helaas zie je dan ook weer foto’s van jongens die helaas niet meer leven, en dat er een aantal toch nog wat stappen moeten nemen om tot een positieve verandering te komen. Maar bovenal kijken we op de afgelopen jaren terug met veel dankbaarheid voor wat we hier hebben kunnen betekenen!

 

By |2017-10-20T22:36:00+00:0020/10/2017|