We hebben het gehaald!

//We hebben het gehaald!

We hebben het gehaald!

Voor de meesten is het waarschijnlijk geen verassing meer, maar voor de volledigheid: we hebben het gehaald! Afgelopen zondag (3december 2017) hebben we allebei de 18 kilometer wedstrijd XIX Volta Internacional da Pampulha 2017 uitgelopen.

Bij twijfel kunt u het controleren op deze site met startnummer 5420 en 5432:
www.yescom.com.br/2017/voltadapampulha/resultados/edicao-2017

We hebben een foto verslag gemaakt van de zaterdag (ophalen startnummers) en de zondag (wedstrijd). Hieronder staan ze. Speciale dank aan de oppas en fotograaf, die ervoor zorgden dat we allebei mee konden doen!

ZATERDAG:

Vast onderdeel van een atletiekwedstrijd is het ophalen van je startnummer. Bij aankomst zaterdagmorgen werden wij verrast door een wachtrij van ruim 500 meter. We zijn geduldig in de rij gaan staan en anderhalf uur later hadden wij ons startnummer al te pakken!

Ondertussen waren opa en oma, die mee waren, gaan wandelen en frietjes eten met de kinderen!

 

Selfie met het logo!

 

ZONDAG:

Kwart voor zes ging de wekker, we waren natuurlijk al lang wakker en nadat we de overdracht met “oma” hadden gedaan slopen we het huis uit. De kinderen lagen immers nog lekker te slapen!

Terwijl we naar het meer Pampulha reden zagen we links en rechts van ons al mede-atleten die ook onderweg waren, de één kwam met de bus, de ander met de taxi. Nadat we de auto zo hadden geparkeerd dat de zelfbenoemde parkeerwachters ons geen geld konden vragen voor de onnodige aanwijzingen die ze gaven begonnen we met de voorbereidingen.

We hadden een fiets meegenomen zodat Bernard (vader van Anne) ons verderop in het parcours kon aanmoedigen en foto’s kon maken. Verder had Geke een klein moment voor haarzelf waarbij ze besefte dat 18 kilometer hardlopen hééééél ver is en prikte we elkaar de startnummers op.

Nadat we klaar waren, wandelden we naar de start, zoals wel vaker hadden we beiden behoefte om optimaal van ons inschrijfgeld gebruik te maken en dus zochten we even een Dixi toilet op. Ondanks  de beloofde wc’s bij de start waren er behalve een aantal wuivende palmbomen weinig wc’s te zien. Als gevolg daarvan moesten we een flink stuk terug wandelen en kwamen we daardoor laat aan bij het startvak. het gevolg was dat we redelijk ver vanachter moesten gaan starten.

Gezellige bedrijvigheid bij de start. Waterbekertjes voor 14.000 atleten klaarzetten en koelen met ijs. Stilte voor de storm op het parcours.

Al bij de start voelen we een warmte, in eerste instantie denken we dat het komt omdat we samen met heel veel atleten zo gezellig dicht bij elkaar staan. Zodra het startschot klinkt weten we beter, we ervaren een benauwde warmte, het is flink bewolkt en een hoge luchtvochtigheid!

Warm en zwaar!

 

Het meer waar de wedstrijd omheen gaat is een stuwmeer. Dat betekend veel bochten en inhammen. De ene keer fantastisch omdat je iedereen ziet die achter je loopt. Op een ander moment wat minder omdat je ziet waar je nog naartoe moet rennen!

 

Geke kan tot de 15 kilometer ontspannen lopen, daarna word het afzien! Logisch als je nog nooit 18 kilometer hebt hardgelopen!

Een zoekplaatje. Links komt Anne zuchtend en puffend tot stilstand en op de rechter foto zie je een oranje zonneklep met daaronder Geke. Vlakbij de 2 armen van een collega renner die zo blij is dat het gehaald heeft dat hij juichend over de finish komt.

 

Nadat we over de finish zijn gekomen mogen we naar de uitgang van het terrein wandelen waar we een medaille, fruit en wat te eten en drinken krijgen.


Als afsluiting willen we iedereen bedanken die op welke manier
dan ook met ons heeft
meegeleefd tijdens de sponsoractie:
Project 36 zonder jullie was het niet mogelijk geweest!

BEDANKT!!!


Website organisatie: www.yescom.com.br/2017/voltadapampulha
Foto’s organisatie: www.yescom.com.br/2017/voltadapampulha/galeria-de-fotos-2017
Uitslag wedstrijd: www.yescom.com.br/2017/voltadapampulha/resultados/edicao-2017


 

By |2017-12-08T00:36:59+00:0007/12/2017|