God is trouw!

//God is trouw!

God is trouw!

“Mama; als we in Nederland gaan wonen wil ik zo´n poppetje in de tuin”. Geke kijkt Ezra vragend aan? Het is acht uur ´s avonds en terwijl Ezra naar bed gaat praten hij en Geke over het huis waar we in Nederland in gaan wonen. De vorige avonden had Ezra het al over een zwembad en trampoline in de tuin maar nu dus over een “poppetje”. “Wacht eens even…” zegt Geke, “je bedoelt een tuinkabouter!?” “Ja, een tuinkabouter!” Roept Ezra. “Nou dat zullen we nog wel eens zien”. Geke bidt met Ezra voor ons toekomstige huis in Nederland en dat we om te beginnen eerst een huis moeten hebben voordat we er überhaupt een tuinkabouter neer kunnen neerzetten.

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten wordt 2019 het jaar van de verhuizing; vanuit Brazilië (terug) naar Nederland. Omdat er bij deze verhuizing veel “geloofsuitdagingen” zijn heb ik van wat restjes staal een framepje gelast waar we onze dank en gebedspunten op bij houden. We willen deze periode bewust als gezin beleven en aan de kinderen laten zien dat God trouw is en voor ons zorgt. Tijdens het middageten doen we een rondje om iedereen zijn dank en gebedspunten te horen, die we dan later opschrijven.

Ons eerste grote gebedspunt voor 2019 was het vinden van woonruimte in Nederland, Goes om precies te zijn. Gezien ons budget zou een (simpele) huurwoning mogelijk moeten zijn. We hadden ons al ingeschreven bij de woningbouw stichting maar daar zaten nog wel wat haken en ogen aan. Zeker omdat we al negen en half jaar uit Nederland vertrokken zijn en zonder vast inkomen leven. Naast de woningbouw stichting besloten we ook om een mooie advertentie te maken die we konden delen op facebook, e-mail, whats-app etc. De strekking; weet je woonruimte, laat het ons weten!!!

Aan creativiteit geen gebrek bij de familie Ruijsink maar mede vanwege de zomervakantie van de kinderen duurde het toch wat langer als dat we van te voren hadden ingeschat. Daarnaast was het echt zoeken naar hoe je zo´n vraag en zoektocht vorm geeft. Woonruimte klinkt alweer een stuk breder dan eengezinswoning, Dus als je woonruimte in de zin gebruikt heb je meer kans. Schrijf je; gezocht, of; wij zoeken… …zoals je leest, niet alleen creatief maar ook perfectionistisch!

.

Zondagavond 4 februari was de advertentie dan eindelijk klaar. Een spannend moment want we moeten wel wat gaan vinden de komende vier maanden en, voor zover we het nieuws volgen, is het niet de makkelijkste klus op dit moment om een betaalbare woonruimte te vinden in Nederland. We horen regelmatig van mensen en op het nieuws dat ze drie jaar moesten wachten op woonruimte.

.

Maandagmorgen 5 februari tien uur begon onze zoektocht officieel met het versturen van onze advertentie. Tijdens het middageten hebben we gebeden dat God ons zou helpen met de zoektocht naar woonruimte en daarna de kinderen naar School gebracht voor hun eerste schooldag na de vakantie. ´s Middags zagen we dat onze zoektocht massaal gedeeld werd op facebook (80 keer!) en we kregen ook mailtjes van mensen die aangaven dat ze mee gingen zoeken. Wat is het een bemoediging als je met zoiets spannends bezig bent en je word zo geholpen!

Behalve deze bemoediging ervaren we dat God al negen en half jaar voor ons zorgt in Belo Horizonte, een huis regelen in Nederland is voor Hem ook mogelijk, daar hadden we een rotsvast vertrouwen in, ondanks de woningkrapte in NL. We waren wel erg benieuwd naar hoe en wanneer Hij dit zou doen!

.

Dinsdagmiddag 6 februari ben ik druk bezig op kantoor om de financiën van het werk bij te werken als ik om tien voor drie een e-mail binnen krijg met de volgende tekst:


Hoi Anne en Geke,

Ik las jullie berichtje op de Rafaël fb-pagina.
Is woonruimte in Kapelle eventueel ook interessant voor jullie?
Het zou gaan om een eengezinswoning.


.

Ietwat vertwijfeld bel ik Geke op die in de eetzaal aan het werk is, “Als je tijd hebt kan je dan even naar kantoor komen?” Zodra Geke er is laat ik de e-mail zien, In eerste instantie zijn er bij Geke wat twijfels, we hebben steeds gezegd dat we in Goes willen wonen, wat nu?

We besluiten om een email te sturen en meer informatie te vragen. Om zes uur ´s avonds hebben we alweer een antwoord. Het huis is van een vriendin van onze “tipgever”. Deze vriendin vertelde haar 2 weken geleden dat ze een huis verhuurd dat binnenkort weer beschikbaar kwam voor de verhuur. Nieuwsgierig als we zijn zoeken we het adres op dat in de e-mail staat en zodra we het huis zien zijn we er verliefd op. Met tranen in de ogen staren we naar het beeldscherm. Is dit huis voor ons God? Tijd voor actie! We hebben inmiddels contact via de whats-app met onze “tipgever” en ze geeft aan dat ze morgen zal informeren bij haar vriendin wat de mogelijkheden zijn. Prima, we wachten af!

Ondertussen stuiteren wij nog even door ons huisje in Brazilië en ook Geke die wat twijfels had in het begin is helemaal om, zou dit huis voor ons zijn, zou God zo snel voorzien en dan ook nog eens met zo´n mooi plekje?

Tril, tril, (het is mij nog nooit gelukt om het vogel geluid op mijn whats-app te krijgen, ik heb trouwens nooit het geluid aan van mijn mobiel)


Ik heb mijn vriendin toch even kunnen bellen en nou is er gisterenavond iemand anders op haar pad gekomen die morgen in het huisje gaat kijken. Jullie hebben nog een kans maar het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Vervelend om dit nu te moeten zeggen maar we bidden mee voor een goede afloop.


.

Ondanks dat ik in mijn hart al wist dat het ons huis zou worden was dit wel even een kleine tegenvaller. Na negen en half jaar leven in vertrouwen kan dit maar twee dingen betekenen:
1- God heeft iets anders voor ons op het oog.
2-Een kleine geloofstest en alles komt goed morgen.

We gingen met een verwachtingsvol hart naar bed en ik sliep bar slecht omdat ik in gedachten steeds opnieuw begon met de verhuizing, puur vanuit enthousiasme, zeker niet vanwege de zorgen.

.

Woensdag 7 februari half vijf krijgen we het verlossende whats-app berichtje van onze “tipgever” we hebben de mogelijkheid om het huis te gaan huren en de komende weken kunnen we alles gaan afstemmen. Daarop vliegen de whats-appjes heen en weer tussen ons en de “tipgever” en ondertussen zitten we de hele tijd te huilen van geluk. We wisten dat God voor ons zorgt, maar dit was wel heel erg snel! 3 dagen in plaats van drie maanden of zelfs drie jaar!

Voor de kinderen is het ook een geweldige zegen, een trapveldje om de hoek, een christelijke basisschool op loop afstand en waarschijnlijk allebei een eigen slaapkamer zodat Esmé niet Ezra zijn LEGO bouwwerken kan “aanpassen”. Toen we Ezra vertelden dat we een huisje hebben in Nederland vroeg hij of er ook een airconditioning in het huis zat om het warm te maken, dat heet een verwarming Ezra, en natuurlijk zit die erin! Kortom alles wat voor Nederlandse kinderen vanzelfsprekend is, is aanwezig, wat een zegen!!!

De tranende ogen blijven ons tot op de dag van vandaag achtervolgen als we vertellen over ons huis en het wonderlijke proces hoe we dit hebben gekregen, zo snel en via een voor ons (nog) onbekend iemand!

Een opwekkingslied wat hier in huis tijdens deze spannende dagen overuren heeft gedraaid om ons geloof op top niveau te houden was:

Lopen op het water (opwekking 789)

En de tuinkabouter van Ezra? Er schijnt iets veel mooiers in de tuin te liggen, een stenen schaap. Een teken dat God trouw is en voor ons zorgt!

En vanaf juni… …gezien de wat mindere temperaturen houden we onze voordeur lekker dicht in Kapelle maar als je de moeite neemt om aan te bellen dan doen we graag voor je open en lijkt het ons erg leuk om ons huisje te laten zien!

(Aangezien ik, in tegenstelling tot Ezra, geen tuinkabouters in mijn tuin wil hebben we bewust het adres nog niet genoemd!)

By |2019-02-15T10:38:07+00:0013/02/2019|

7 Comments

 1. Tea Kooistra 16 februari 2019 at 10:13

  Wauw wat een prachtig nieuws, gefeliciteerd! Heerlijk om alvast te kunnen dromen over jullie nieuwe stek…

 2. Clazien 15 februari 2019 at 15:49

  Wat een mooi verhaal om mee te maken en wat een mooi verhaal om ket ons te delen.
  Alleen een vraag: wat is er mis met tuinkabouters?

 3. Marlies Pilaar 15 februari 2019 at 12:39

  Lieve mensen,
  Wát een gewéldig nieuws!!!
  Zó blij voor jullie!
  En heerlijk om zo lang voorpret te kunnen hebben.
  Liefs uit Goes
  Marlies

 4. Annemarie Kleppe 15 februari 2019 at 10:52

  Geweldig! Worden we bijna buren?
  Misschien is dat wat sterk uitgedrukt, maar Kattendijke ligt erg dichtbij! En Kapelle heeft echt alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Mooi dorp om te gaan wonen
  Groetjes, Annemarie

 5. Yneke Dijkstra 15 februari 2019 at 09:27

  Hij is de redder in nood
  Ook fijn voor de kinderen dat ze GODs trouw zien.

 6. Yneke Dijkstra 15 februari 2019 at 09:26

  Wat is onze God trouw Hij is de redder in nood.

 7. Dick e Anita 15 februari 2019 at 00:46

  Met tranen in onze ogen van vreugde en verwondering de blog gelezen. Wat een trouwe God hebben we! Een geweldig mooie plek en waar één schaap over de dam is volgen er meer…dankbaar met en voor jullie lieve vrienden.

Comments are closed.