Wat doen we?

/Wat doen we?
Wat doen we?2019-02-04T18:04:15+00:00

Werken in Belo Horizonte:

We geven leiding aan één van de huizen van Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte genaamd Huize Herstel, of in het Portugees geschreven: Casa Restauração. Onze missie is:

“Het is onze passie om Gods liefde te geven aan kansarme jongens in Belo Horizonte!”

Hoe zorgen we ervoor dat deze kansarme jongens weer een hoopvolle toekomst krijgen? Dit doen wij op verschillende manieren:

  • Straatwerk, we bezoeken regelmatig straatjongens en spenderen tijd met ze met als doel om ze weer terug thuis bij familie te krijgen.
  • Huisbezoek/ambulante hulpverlening, we bezoeken ex-jongens om te kijken waar ze eventueel nog hulp bij nodig hebben.
  • Terugkom weekends, we organiseren deze weekenden voor jongens die het thuis goed doen en door deze weekenden bemoedigen we ze.
  • Familiedagen/vader/moeder- dagen.
  • Gevangenisbezoek.

Gelukkig doen we dit niet alleen, maar met een fijn team. En natuurlijk hebben we allebei onze eigen specifieke taken in het werk.

Geke

Geke geeft leiding aan de ministrie. Ze bedenkt samen met het team de activiteiten en bespreekt welke jongens we gaan helpen.
Daarnaast brengt het leiderschap ook veel verant- woordelijkheden met zich mee. Vergaderingen bijwonen, gesprekken en ondersteuning van medewerkers, werkroosters maken zijn slechts een kleine greep uit de werkzaamheden.
Verder is Geke ook verantwoordelijk voor de vrijwilligers en teams die hier in huis komen werken. Geke was hier de eerste keer ook als vrijwilliger en nu is ze werkzaam als staf. We geloven dat het belangrijk is om te investeren in vrijwilligers omdat we ze bewust willen maken van de nood in de wereld.

Anne

Zijn verantwoordelijkheden liggen bij de financiële administratie van het huis en gedeeltelijk van de algemene rekeningen van de basis. Rekeningen betalen, bood- schappengeld geven, bonnetjes invoeren en maandrapporten maken zijn slechts een kleine greep uit de dagelijkse gang van zaken. In tegenstelling tot Nederland is het betalingsverkeer nog voornamelijk met “echt” geld zodat ik regelmatig naar de bank mag wandelen om een rekening te betalen. Internetbankieren wordt hier nog nauwelijks gebruikt. De financiële administratie is een flinke klus en neemt elke week weer de meeste tijd in beslag.
Daarnaast zorg ik voor de nodige reparaties en onderhoud in huis en zorg ik voor onze kombi. En ik verzorg de communicatie van ons huis.

Wilt u weten hoe u ons kan helpen en betrokken kan zijn bij ons leven en werk!

Lees verder