Wie zijn we?

/Wie zijn we?
Wie zijn we?2019-02-04T18:02:22+00:00

Geke

Het was Augustus 1981 toen ik de wereld verblijde met mijn komst. Ik ben geboren in Ermelo maar al op jonge leeftijd verhuist naar Giessen-Oudekerk, juist ja, de parel van de Alblasserwaard! Mijn schoolcarrière begon op de Hoeksteen en na een korte uitstap naar de landbouwschool kwam ik via een SPW opleiding terecht op de SPH die ik met succes heb afgerond. Naast mijn school-periode had ik nog genoeg tijd om op zaterdagavond naar “de soos” te gaan en om wat bij te verdienen als interieurverzorgster samen met mijn vriendin bij de buurvrouw.

Het was in het voorjaar van 2003 dat ik met 4 meiden eindstage voor mijn SPH opleiding in Belo Horizonte – Brazilië ging doen. We hebben drie maanden stage gelopen bij een werk van JmeO (Jeugd met een Opdracht). Dat was toch wel mooi werk, zorgen voor kinderen/ mensen die door alle problemen niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. De voorwaarde om aan het werk te gaan voor JmeO is dat je een DTS volgt.

Anne

Het was maart 1982 toen ik de wereld verblijde met mijn komst. Mijn hele jeugd heb ik in Goes gewoond. Mijn schoolcarrière bestaat uit een bezoek aan de basisschool de middelbare school en het Grafisch Lyceum in Rotterdam, gevolgd door een verkorte avondopleiding SPW. Tijdens mijn schoolperiode heb ik een flink aantal jaar een ochtendkrant bezorgd en heb ik in de vakantie vaak meegewerkt in de technische dienst van een zorginstelling. Naast deze bezigheden had ik tijd genoeg om veel te sporten. Één van de hoogtepunten van mijn sportcarrière was de fietstocht die ik samen met mijn vader heb gemaakt van Goes naar Rome. Verder heb ik veel hardgelopen en gesurft.

Het was in de zomer van 2003 dat ik naar Oeganda ging om daar te mogen helpen in een werk van JmeO (Jeugd met een Opdracht). Dat was mooi werk, zorgen voor kinderen die door alle problemen niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. De voorwaarde om aan het werk te gaan voor JmeO is dat je een DTS volgt.

Anne en Geke

Zo gebeurde het dat Anne op 6 januari 2004 in zijn VW T3 busje naar Heidebeek reed en dat daar Geke werd weggebracht door haar ouders. Het was het begin van iets heel moois!

De school die we volgden was de DTS (Discipel Trainingsschap School) van Jeugd met een Opdracht. Dit is een school van 6 maanden, waarin je veel leert over wie God is en wie je bent in Hem. Eerst hadden we drie maanden les in Nederland en daarna hadden we drie maanden een outreach, een periode om al het geleerde in de praktijk te brengen. Toen we deze school allebei met succes hadden afgerond en we elkaar inmiddels zo leuk vonden dat er sprake was van verliefdheid kregen we een relatie die resulteerde in een huwelijk januari 2006!

Eenmaal getrouwd hebben we ons eerst drie jaar toegewijd aan het jongerenwerk in onze gemeente/kerk. Anne werkte in de grafische sector en Geke had een baan gevonden in de verslavingszorg in een dorpje vlakbij Goes. Na twee jaar zijn we allebei nog een keer gewisseld van baan. Geke is gaan werken in de gehandicaptenzorg. En Anne heeft de commerciële kant van de grafische sector omgewisseld voor de sociale kant. Hij is gaan werken op een dagbesteding voor mensen met een lichamelijke functiebeperking die een kopieer service runnen. Na drie jaar getouwd te zijn begon ons verlangen naar het avontuur weer te kriebelen en zijn we God gaan zoeken voor onze toekomst. We kwamen samen met het idee om onze zomervakantie in Brazilië door te brengen. Voor Geke een mooie mogelijkheid om Anne eens te laten zien wat er zo mooi is aan Brazilië. Drie weken zijn we toen in het project van Jeugd met een opdracht geweest waar Geke destijds ook haar stage had gelopen. Eenmaal thuis hebben we even alles laten bezinken en een aantal mensen gevraagd om met ons mee te bidden/kijken of dit echt de plek was die God voor ons had. Na een aantal weken hebben we toen de knoop doorgehakt, wij gaan naar Brazilië om jongens te helpen die geen eerlijke kans krijgen in hun leven! Na een periode van voorbereiding in Nederland zijn we december 2009 vertrokken naar Brazilië, Belo Horizonte om precies te zijn.

Ezra & Esmé

Inmiddels wonen we alweer bijna 10 jaar in Belo Horizonte en zijn we de trotse ouders van 2 schitterende kinderen. U zult ze vast voorbij zien komen op deze blog.

Wilt u weten wat we doen in Belo Horizonte – Brazilië?

Lees verder